Cultivatorii de lubeniță de la Gottlob spun că din cauza căldurii, s-a pierdut la cantitate, dar s-a câștigat la calitate, relatează Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.
Lubenița bănățeană a asimilat foarte mult zahăr, iar asta se simte la gust. Nicu Crețu este unul dintre cei mai mari producători de lubeniță din Gottlob.
“Sezonul, anul acesta, este plin de noi provocări, în sensul că am plantat pe călduri foarte mari, apoi, când am descoperit, când era perioada de legare, a venit o perioadă de ploi și frig. Ulterior, au apărut căldurile mari și din acest motiv fructele sunt mai puține pe plantă și fiind mai puține fructe, automat cele care au rămas s-au dezvoltat mai bine. Orice temperatură mai mult de 33° la lubeniță deja începe să afecteze, apar arsurile pe fruct, acele pete galbene. ână în acest moment, pot să zic că stăm foarte bine față de temperaturile care au fost. Gustul este excepțional, căldările acestea au favorizat dulceața și consumatorul are cel mai mult de câștigat”, spune Nicu Crețu.